Ga naar hoofdinhoud

Een greep uit onze wijnspecialiteiten

Op DE PROEFTAFEL

Elke maand selecteren wij diverse wijnen uit het Wijnkring magazine, die in de aanbieding zijn, en wijnen die we tegenkomen op onze wijnreisjes. Deze wijnen staan op onze proeftafel, een mooie manier om eens kennis te maken met “andere wijnen”.

Een glas (0,15cl) van de proeftafel...3,75
Lekker hapje voor bij de proeverij: wijnkistje met hapjes (vanaf 2 pers.), p.p....9,00

In de maand september op DE PROEFTAFEL:

Witte wijn

Enkircher Steffensberg Riesling Feinherb QBA Moezel Duitsland

Van onze eigen wijngaard in Enkich. Een klassieke Riesling met zijn koele frisheid, de geur toont appel- en citrusaroma’s, in de mond sappig met een verkwikkende zuurstructuur.

Rode wijn

Steininger Zweigelt Oostenrijk

De druiven van deze rijke, donkerrode wijn worden pas laat oktober/november geplukt. Prachtig bouquet van zwarte kers, rode bessen en kruiden. Uitnodigend voor een volgende slok. Een mooi voorbeeld van Zweigelt uit een wat koeler klimaat.

Kendall-Jackson Vinter’s Reserve Zinfandel Californië Verenigde Staten

Het prototype van een Zinfandel! Rustieke wijn met aroma’s van pruimen, frambozenjam en bramen. Ondersteund door krijt-achtige tannine en zwoel cederhout. De accenten van ceder en kruiden brengen de wijn naar een prachtige afdronk, die lang aanhoudt.                                   

Wij zijn vrijdag- en zaterdagmiddag geopend van 12.00 – 18.00 uur. Ook op afspraak.

Om alvast te noteren woensdag 8 november

Wijn en wild.

Deze avond hebben we een speciale editie van ons Wijncafé: we schenken dan bijzondere wijnen uit het hogere segment.
We beginnen tegen 20.00 uur met koffie. De wild amusehapjes worden deze avond verzorgd door Bram Stoverink, chef-kok  en mede-eigenaar van de Olde Marckt, Aalten.
Kosten €100,- p.p.  Graag even reserveren als je komt.

De wijnkring

Wij werken samen met de Wijnkring, een inkooporganisatie met mooie wijnen uit de hele wereld. 6 x per jaar verschijnt er een magazine voor levensgenieters, met daarin prachtige verhalen, recepten, wijnspecialiteiten en natuurlijk wijn aanbiedingen! Nagenoeg alle wijnen uit het magazine hebben wij op voorraad in onze wijnwinkel. En mochten we het onverhoopt toch niet in huis hebben, dan kunnen we het doorgaans binnen 2 dagen alsnog leveren.

Ook importeren we zelf diverse wijnen uit Frankrijk en Duitsland, die we tegenkomen tijdens onze wijnreisjes.  En natuurlijk de Riesling van eigen wijngaard in Enkirch aan de Moezel, die we het hele jaar door met veel plezier, verzorgen.

Zoekt u iets bijzonders? Dan hebben we in onze wijnwinkel ook diverse wijnspecialiteiten. Bijzondere wijnen met een verhaal. Volckmar is vinoloog, hij adviseert u graag. Bovendien bieden wij de unieke gelegenheid om wijnen te proeven. In onze winkel, maar ook tijdens de proeverijen die we met regelmaat organiseren. Bij ons kunt u voor de deur parkeren.

Wijnkring
Wijn bestellen? Neem contact met ons op!
Back To Top
X