Skip to content

Over ons

Na ruim 25 jaar met veel liefde en passie ons restaurant “de Woord” te hebben geëxploiteerd, gaan we nu  verder met de wijnwinkel en stokerij. Met net zoveel enthousiasme en plezier.

De Woord

Over ons

Na ruim 25 jaar met veel liefde en passie ons restaurant “de Woord” te hebben geëxploiteerd, gaan we nu  verder met de wijnwinkel en stokerij. Met net zoveel enthousiasme en plezier.

De Woord

Jarenlange horecageschiedenis

Boerderij de Woord, of zoals een Achterhoeker zegt: ‘Woordman’, was een kleine Saksische boerderij met slechts enkele koeien, een paard en een klompenmakerij. De toenmalige eigenaar bouwde een stukje aan de boerderij om daar een borrel te kunnen schenken. Op dat moment ontstaat het begin van een lange horecageschiedenis… Met ingang van 2022 is de cirkel weer rond en is De Woord behalve een stokerij ook weer een wijnwinkel.

Al jaren hebben wij veel liefde en passie voor wijnen. Volckmar Kroes is zelf vinoloog, hij vertelt met liefde de verhalen achter de wijnen en adviseert graag. Ook importeren we zelf diverse wijnen uit Frankrijk en Duitsland, die we tegenkomen tijdens onze wijnreisjes.  En natuurlijk de Riesling van eigen wijngaard in Enkirch aan de Moezel, die we het hele jaar door met veel plezier, verzorgen. Elke tweede woensdagavond van de maand is er nog steeds een wijncafé. We beginnen tegen 20.00 uur met koffie, Daarna diverse wijnen op de proeftafel, met hapjes. Onder leiding van vinoloog Volckmar Kroes, voor een leerzame, maar vooral gezellige avond. Wel graag even reserveren.

bekijk onze wijnen >

Onze stokerij

volgens familietraditie...

Het verhaal begint in 1891 in Kampen, waar Dhr. Ten Dam een slijterij, wijnhandel en likeurmakerij opent, later voortgezet door Arend Loos, zijn dochter en zijn kleinzoon. De verhalen en de recepturen uit 1891 zijn bewaard gebleven en zijn door Volckmar Kroes van stokerij De Woord in de Winterswijkse buurtschap Corle (op)nieuw leven ingeblazen.

In onze kleine ambachtelijke stokerij, stoken we vanuit liefde en passie onze likeuren. De basis van onze likeurbereidingen zijn zuivere alcohol en fruit, voor zover mogelijk uit eigen boomgaard. Tegenwoordig worden bij De Woord niet alleen likeuren, maar ook heerlijke distillaten gemaakt. (leuk cadeau-idee!) De Woord is lid van “Genootschap der warme stokers”.

Wilt u meer informatie of wilt u zelf eens proeven? Neem vrijblijvend contact met ons op: tel. 0543-513135, of mail naar info@dewoord.nl. U kunt natuurlijk ook eens onze ‘open stokerij-dagen’ bezoeken.

bekijk onze likeuren en distillaten >
Back To Top
X