Likeur met een verhaal…

Het verhaal begint in 1891 in Kampen, waar Dhr. Ten Dam een slijterij, wijnhandel en likeurmakerij opent, later voortgezet door Arend Loos, zijn dochter en zijn kleinzoon. De verhalen en de recepturen uit 1891 zijn bewaard gebleven en zijn door Volckmar Kroes van stokerij Het laatste Woord in de Winterswijkse buurtschap Corle (op)nieuw leven ingeblazen.

‘Het laatste Woord’ is een kleine ambachtelijke stokerij, waar we vanuit liefde en passie onze likeuren stoken. De basis van onze likeurbereidingen zijn zuivere alcohol en fruit, voor zover mogelijk uit eigen boomgaard. ‘Het laatste Woord’ verwijst naar het gebruik van likeur als afsluiter van bijvoorbeeld een heerlijk diner, en naar voormalig boerderij ‘De Woord’, van waaruit onze likeuren gestookt worden. Tegenwoordig worden bij Het Laatste Woord niet alleen likeuren, maar ook heerlijke distillaten gemaakt. (leuk cadeau-idee!)

Wilt u meer informatie of wilt u zelf eens proeven? Alle likeuren en distillaten worden in ons restaurant geschonken.

Neem vrijblijvend contact met ons op: tel. 0543-513135, bezoek de site of mail naar info@hetlaatstewoord.nu. U kunt natuurlijk ook eens onze ‘open stokerij-dagen’ bezoeken. Stokerij het laatste woord is onderdeel van Restaurant De Woord.

Het Laatste Woord stokerij Volckmar Kroes
Stokerij Het Laatste Woord overzicht likeuren