Likeur met een verhaal…

Het verhaal begint in 1891 in Kampen, waar Dhr. Ten Dam een slijterij, wijnhandel en likeurmakerij opent, later voortgezet door Arend Loos, zijn dochter en zijn kleinzoon. De verhalen en de recepturen uit 1891 zijn bewaard gebleven en zijn door Volckmar Kroes van stokerij Het laatste Woord in de Winterswijkse buurtschap Corle (op)nieuw leven ingeblazen.

‘Het laatste Woord’ is een kleine ambachtelijke stokerij, waar we vanuit liefde en passie onze likeuren stoken. De basis van onze likeurbereidingen zijn zuivere alcohol en fruit, voor zover mogelijk uit eigen boomgaard. ‘Het laatste Woord’ verwijst naar het gebruik van likeur als afsluiter van bijvoorbeeld een heerlijk diner, en naar voormalig boerderij ‘De Woord’, van waaruit onze likeuren gestookt worden. Tegenwoordig worden bij Het Laatste Woord niet alleen likeuren, maar ook heerlijke distillaten gemaakt. (leuk cadeau-idee!)

Wilt u meer informatie of wilt u zelf eens proeven? Alle likeuren en distillaten worden in ons restaurant geschonken.

Neem vrijblijvend contact met ons op: tel. 0543-513135, bezoek de site of mail naar info@hetlaatstewoord.nu. U kunt natuurlijk ook eens onze ‘open stokerij-dagen’ bezoeken. Stokerij het laatste woord is onderdeel van Restaurant De Woord.

2e Paasdag open dag van de stokerij van 14:00 – 16:00 uur

U bent van harte welkom om een kijkje in onze stokerij te nemen, met tekst en uitleg van de derde generatie stoker Volckmar Kroes. Natuurlijk mag er geproefd worden!

Wij zijn producent van diverse likeuren, waaronder het Winterswijks Goud, limoncello, Wilddrupje, (onze kruidenbitter), absint, gin, en diverse eaux-de-vie, gemaakt van Achterhoeks fruit, zelfs uit eigen boomgaard. Onze laatste trots uit de stokerij: eau-de-bière, gestookt van Achterhoeks bier! En in de maak, ligt nog heerlijk op een eikenhouten fust, oude jenever.

Vrije entree
ingang Meenkmolenweg 18, Winterswijk-Corle
Op deze dag in ons huiskamercafé, of op ons tuinterras van de Woord:

  • Likeurproeverij met koffie en lekkers uit eigen keuken €12,50
  • Eau-de-vie proeverij met kaasplankje €16,50