De Woord herfst

De menukaart van restaurant De Woord biedt u een ruime keus aan voortreffelijke gerechten. Zoals u van ons gewend bent, maken wij gebruik van seizoens- en streekproducten. Volckmar Kroes (vinoloog) voorziet u van het juiste wijnadvies, wat eten bij De Woord tot een onvergetelijke belevenis maakt.

U kunt bij ons ook terecht voor kook-, wijn- en spijslessen.

Voorgerechten

  • Charcuterie
    € 12,75
    Gekookte ham van wild zwijn – gepekelde ham van ree – salami van hert – pickles – bietenmosterd
  • Terrine
    € 12,75
    Wild konijn – kruiden – witte wijn gelei – compote van peren en oude balsamico
  • Salade
    € 10,75
    Witlof – radicchio – little gem – beluga linzen – gedroogde tomaat – noten – Roquefort – vinaigrette met walnootolie

     

  • Pastinaaksoep
    € 8,00
    Licht gebonden soep van pastinaak – tartaar en  gel van kweepeer – krokantje met Ras el Hanout
  • Paddenstoelenbouillon
    € 8,00
    Bouillon van paddenstoelen – sesam – dimsum gevuld met wilde paddestoelen – Madeira
  • Ravioli
    € 11,75
    Ravioli van rode biet gevuld met langzaam gegaarde ree schenkel – saus van beurre noisette – gefrituurde salie

Hoofdgerechten

Het wild wordt rechtstreeks bij ons aangeleverd door divers jachtcombinaties, puur Achterhoeks wild.
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met huisgemaakte frites en huisgemaakte mayonaise.

  • Zalm ‘Wellington’
    € 21,50
    In zure room deeg bereide zalm – crème fraiche met dille – chutney van groenten
  • Kalfs sukade
    € 21,00
    Langzaam gegaarde sukade van kalf – zoet zure uiensaus – romige puree met Emmentaler
  • Wilde eend
    € 24,00
    Filet van Wilde eend – loempia van het boutje – jus met rode biet, appel en gekonfijte ui
  • Haas
    € 23,50
    Langzaam gegaarde hazenbout – rode wijn – gedroogde pruimen – spruitjes
  • Konijn
    € 23,50
    Gegrilde filet – gestoofde achterbout gelakt met biersiroop – wortel pompoen crème met gember
  • Fazant
    € 24,50
    Rose gebraden fazantenborst – romige Rieslingsaus – rookworst van de bout – zuurkool
  • Hertenbiefstuk
    € 25,50
    Gegrilde biefstuk van Europees hert – jus met vlierbessen en Rivesaltes – gebraiseerde Cavolo Nero
  • Reefilet
    € 34,50
    Filet van Achterhoeks ree – gebakken paddenstoelen – eigen jus met hazelnoot en rode wijn
  • Vegetarisch
    € 21,50
    Lasagne van wintergroenten – gegrilde little gem – groenten jus – huisgemaakt naanbrood met kruiden

Nagerechten

Het ijs dat in onze nagerechten is verwerkt, wordt bereid in eigen keuken.

  • Kaas
    € 13,50
    Verschillende soorten kaas door ons geselecteerd – huisgemaakte bietenmosterd – vijgenbrood
  • Speculaas
    € 8,00
    Harde wener met speculaas – citrusvruchten – citroen merengue – custard met saffraan – sorbet van mandarijn
  • Chocolade
    € 8,00
    Crème brûlée van pure chocolade – tartaar van ananas met specerijen – roomijs van mascarpone en witte chocolade
  • Peer
    € 8,00
    Compote van peer met citroengras – semifreddo met pistache en gekonfijte vruchten – gekarameliseerde schorseneren

4 gangen ‘Wild’ van de Achterhoek

4 gangen €42,50

  • Gepekelde ham van Achterhoeks ree – mousse van diverse soorten wild – gelei van cranberry en veenbessen – cracker van desembrood van Bakkerij Vaags

    *

    Paddestoelen bouillon – garnituur van wild – verschillende groenten – truffel

    *

    Gegrilde biefstuk van Achterhoeks ree – gebraiseerde palmkool – saus met bier van brouwerij Wentersch

    *

    Chocolade brownie met whiskey van slijterij Proef Beleef & Geniet – chocolade fudge – mousse van witte chocolade – saus met koffie van de Beukenhorst

Wij kunnen altijd de porties of gerechten aanpassen aan uw wensen. Glutenvrij, lactosevrij, suikervrij of andere diëten: geef het door aan uw gastheer en wij zorgen ervoor. Onze gerechten kunnen sporen van allergenen bevatten.