De menukaart van restaurant De Woord biedt u een ruime keus aan voortreffelijke gerechten. Zoals u van ons gewend bent, maken wij voor ons menu gebruik van seizoens- en streekproducten. Volckmar Kroes (vinoloog) voorziet u van het juiste wijnadvies, wat eten bij De Woord tot een onvergetelijke belevenis maakt.

U kunt bij ons ook terecht voor kook-, wijn- en spijslessen.

Voorgerechten

  • Zeeduivel
    € 12,75
    Zacht gegaarde wangetjes van zeeduivel – huisgemaakte kreeften mayonaise – veldsla – krokantje van sesam
  • Gevogelte
    € 12,75
    Romige paté van gevogelte – Zeeuws spek – pruimen gemarineerd in armagnac – compote van witlof en sinaasappel
  • Riesling crème soep
    € 8,00
    Fris romige soep van aardappel en verschillende groenten – Riesling uit eigen wijngaard – croutons van laugenbrezel
  • Ree bouillon
    € 8,00
    Bouillon van Achterhoeks ree – fijne groenten – olie met akkerrand kruiden – speltkrokant
  • Arancini
    € 9,75
    Kroketjes van risotto – pistache – saffraan – Taleggio – Pecorino – gegrilde, ingelegde groenten

Hoofdgerechten

Het wild wordt rechtstreeks bij ons aangeleverd door divers jachtcombinaties, puur Achterhoeks wild.
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met huisgemaakte frites en huisgemaakte mayonaise.

  • Zalm
    € 21,50
    In pot still gin gemarineerde zalm – krokant gebakken – citroenkruim – rode biet en appel – saus met tonic en matcha thee
  • Lams schenkel
    € 23,50
    Langzaam gegaarde lams schenkel – groenten ratatouille met gerookte paprika – krokante polenta met munt en rode peper
  • Reefilet
    € 34,50
    Filet van Achterhoeks ree – savooie kool – lichte rode wijn saus – gebakken paddestoelen – puree van zoete aardappel
  • Runderlende
    € 26,00
    Op lage temperatuur gerookte Grain-Fed runderlende – op de grill bereid – gekarameliseerde wortelen – Beurre café de Paris
  • Vegetarisch
    € 21,50
    Ragout van verschillende paddestoelen – serviettenknödel – frites van kikkererwten
  • Vegetarische verrassing
    € 23,50
    Laat u verrassen door de keukenbrigade

Nagerechten

Het ijs dat in onze nagerechten is verwerkt, wordt bereid in eigen keuken.

  • Kaas
    € 12,50
    Verschillende soorten kaas door ons geselecteerd – vruchten brood – crumble van noten en koffie
  • Butterscotch
    € 8,50
    Pots de crème van butterscotch en zeezout – geklopte mascarpone met sinaasappel zeste – krokante koffie tuile
  • Kir Royale
    € 8,50
    Parfait van zwarte bes en crème de cassis – mousse van champagne en witte chocolade – pickels van rood fruit
  • Chocolade
    € 8,50
    Taart van pure chocolade van Callebaut – sorbet van mirabellen – gedroogde abrikoos – crumble met passievrucht

Laat u verrassen!

Bij het all-in arrangement inbegrepen:
menu, bij elke gang passende wijn, speciaal bier of fris, tafelwater, koffie of thee, met lekkers uit eigen keuken

  • 3 gangen menu
    € 36,00
  • 3 gangen all-in arrangement
    € 55,00
  • 4 gangen menu
    € 44,00
  • 4 gangen all-in arrangement
    € 67,00
  • 5 gangen menu
    € 52,00
  • 5 gangen all-in arrangement
    € 77,00

Wij kunnen altijd de porties of gerechten aanpassen aan uw wensen. Glutenvrij, lactosevrij, suikervrij of andere diëten: geef het door aan uw gastheer en wij zorgen ervoor. Onze gerechten kunnen sporen van allergenen bevatten.