De Woord header 01

De menukaart van restaurant De Woord biedt u een ruime keus aan voortreffelijke gerechten. Zoals u van ons gewend bent, maken wij gebruik van seizoens- en streekproducten. Volckmar Kroes (vinoloog) voorziet u van het juiste wijnadvies, wat eten bij De Woord tot een onvergetelijke belevenis maakt.

U kunt bij ons ook terecht voor kook-, wijn- en spijslessen.

Voorgerechten

  • Pulled Salmon
    € 13,75
    Met whiskey gemarineerde “op de plank” gerookte zalmfilet – ingelegde rode biet – crème fraiche met honing en mierikswortel
  • Charcuterie
    € 13,75
    Verschillende soorten ham van wild – huisgemaakte wildpaté – veldsla – notendressing – gekonfijt witlof
  • Zuurkool
    € 8,00
    Romige soep van zuurkool – aardappel kaantjes – uitgebakken spekjes – truffel

     

  • Wildbouillon
    € 8,00
    Dubbel getrokken wildbouillon – fijne groenten – mousse van ree en eendenlever
  • Pompoen
    € 10,75
    Ravioli gevuld met geroosterde pompoen – crème van salie en rukola – verschillende noten
  • Zwezerik
    € 14,75
    Krokant gebakken en gelakte kalfszwezerik – langzaam gegaarde zuurkool – uien confit – gel van dashi

Hoofdgerechten

Het wild wordt rechtstreeks bij ons aangeleverd door divers jachtcombinaties, puur Achterhoeks wild.
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met huisgemaakte frites en huisgemaakte mayonaise.

  • Corvina
    € 22,50
    Op Peruaanse wijze gemarineerde corvina filet – kalamata olijven – zoete aardappel – Arbequina olie
  • Porc rack
    € 21,50
    Gegrilde varkens kotelet – saus met appel en cranberry
  • Tournedos en sukade
    € 25,50
    Met spek omwikkelde tournedos van Hollands rund – langzaam gegaarde sukade – tarte tatin van sjalot –
    stro aardappeltjes
  • Wild schotel
    € 26,50
    Verschillende soorten wild – rode kool – kroketje van aardappel kastanje puree – wildsaus met veenbessen
  • Reefilet
    € 34,50
    Filet van Achterhoeks ree – hete bliksem met appel en peer – groene kool – lichte rode wijn saus
  • Vegetarisch
    € 21,50
    Koreaans pannenkoekje – kimchi van Chinese kool – wilde rijst – rettich – krokante shiitake

Nagerechten

Het ijs dat in onze nagerechten is verwerkt, wordt bereid in eigen keuken.

  • Kaas
    € 12,50
    Verschillende soorten kaas door ons geselecteerd – toast van vijgenbrood – geïnfuseerd gedroogd fruit – koffie noten crumble
  • Trifle
    € 8,50
    Traditioneel Engels dessert “ à la de Woord”
  • Kruidkoek
    € 8,50
    Huisgemaakte kruidkoek – mousse van melk chocolade – in eigen likeur gemarineerde sinaasappel – espresso roomijs
  • Passie
    € 8,50
    Parfait van passievrucht – witte chocolade mousse – gemarineerde ananas – kokos caramelsaus

4 gangen ‘Wild’ van de Achterhoek

4 gangen €42,50

  • Gepekelde ham van Achterhoeks ree – mousse van diverse soorten wild – gelei van cranberry en veenbessen – cracker van desembrood van Bakkerij Vaags

    *

    Paddestoelen bouillon – garnituur van wild – verschillende groenten – truffel

    *

    Gegrilde biefstuk van Achterhoeks ree – gebraiseerde palmkool – saus met bier van brouwerij Wentersch

    *

    Chocolade brownie met whiskey van slijterij Proef Beleef & Geniet – chocolade fudge – mousse van witte chocolade – saus met koffie van de Beukenhorst

Wij kunnen altijd de porties of gerechten aanpassen aan uw wensen. Glutenvrij, lactosevrij, suikervrij of andere diëten: geef het door aan uw gastheer en wij zorgen ervoor. Onze gerechten kunnen sporen van allergenen bevatten.