De Woord header 01

De menukaart van restaurant De Woord biedt u een ruime keus aan voortreffelijke gerechten. Zoals u van ons gewend bent, maken wij voor ons menu gebruik van seizoens- en streekproducten. Het hele jaar door eet u bij ons Achterhoeks wild. Wij werken volgens de jachtkalender. Het wild wordt door jachtcombinaties uit Winterswijk en omgeving rechtsreeks aangeleverd bij de Woord.

Volckmar Kroes (vinoloog) voorziet u van het juiste wijnadvies, wat eten bij De Woord tot een onvergetelijke belevenis maakt. U kunt bij ons ook terecht voor kook-, wijn- en spijslessen.

Voorgerechten

  • Terrine
    € 13,75
    Huisgemaakte wildterrine – lolly van konijnenbout – marshmallow van biet – siroop van balsamico en biet
  • Kemper maishoen
    € 12,75
    Rouleau van polderhoen en langoustine – parel couscous – vinaigrette met tonkaboon
  • Mosterdsoep
    € 8,00
    Licht gebonden soep van grove mosterd – knolselderij – geroosterde aardpeer – crumble van gist met kruiden
  • Wildbouillon
    € 8,00
    Bouillon van verschillende soorten wild – fijne groenten – licht gerookte duivenborst – koolzaadolie met groene kruiden
  • Paddenstoelen
    € 11,75
    Ragout van paddenstoelen – kroket van spelt en Blue Stilton – rode biet – balsamico siroop

Hoofdgerechten

Het wild wordt rechtstreeks bij ons aangeleverd door divers jachtcombinaties, puur Achterhoeks wild.
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met huisgemaakte frites en huisgemaakte mayonaise.

  • Omber
    € 24,50
    In roomboter gebakken omberfilet – venkel – prei – beurre blanc met grapefruit
  • Surf en Turf
    € 25,00
    Gegrilde tonijnsteak – diamanthaas in spek gewikkeld – jus van rode wijn en specerijen
  • Wilde eend
    € 25,00
    Filet van wilde eend – rillette van het boutje – gepofte appel – caramel met kaneel en honing
  • Haas
    € 23,00
    Met donker bier gegaarde hazenbout – klassiek bereide rode kool – peer – aardappelpuree
  • Konijn
    € 24,50
    Tajine met wild konijn – zuurkool met kweepeer – Riesling – couscous
  • Fazant
    € 24,50
    Rosė gebraden fazantenborst – romige Rieslingsaus –  “vink” van de bout – zuurkool
  • Hertenbiefstuk
    € 25,50
    Gegrilde biefstuk van Europees hert – jus met rode wijn en duindoorn – gebraiseerde schorseneren – crème van pompoen
  • Reefilet
    € 36,50
    Filet van Achterhoeks ree – gebakken bloedworst – Vacherin Mont d’or – gele biet – rode wijn
  • Vegetarisch
    € 22,50
    “Hachée” van wilde paddestoelen – bloemkool – panna cotta – tapenade van taggiasche olijven — krokant met vadouvan

Nagerechten

Het ijs dat in onze nagerechten is verwerkt, wordt bereid in eigen keuken.

  • Kaas
    € 13,50
    Verschillende soorten kaas door ons geselecteerd – vruchtenchutney – vijgenbrood
  • Hazelnoot
    € 8,50
    Cheesecake met hazelnoot – dulce de leche – sorbet van braam en lavendel
  • Chocolade
    € 8,50
    Tonka-vanille ijs – witte chocolade saus – pure chocolade saus – caramel – noten en zuidvruchten
  • Mandarijn
    € 8,50
    Parfait van mandarijn – gelei met sinaasappellikeur – mandarijncremeux – ganache van witte chocolade

Wildmenu ‘le tableau’

  • Parfait van fazant –  eendenlever – pistache – eekhoorntjesbrood
    toast van brioche – (salade met) parelgort

  • Ragout van bospaddenstoelen – huisgemaakt kroketje van wild
    rode biet – balsamico siroop

  • Gegrilde biefstuk van Achterhoeks ree – gebraiseerde palmkool
    saus met bier van  brouwerij Wentersch

  • Crème brûlėe van jasmijnthee – frangipane met rood fruit
    sorbet van rood fruit en port

  • 3 gangen
    € 37,50
  • 3 gangen incl. wijnarrangement
    € 56,50
  • 4 gangen
    € 46,50
  • 4 gangen incl. wijnarrangement
    € 69,50

Wij kunnen altijd de porties of gerechten aanpassen aan uw wensen. Glutenvrij, lactosevrij, suikervrij of andere diëten: geef het door aan uw gastheer en wij zorgen ervoor. Onze gerechten kunnen sporen van allergenen bevatten.