De Woord header 01

De menukaart van restaurant De Woord biedt u een ruime keus aan voortreffelijke gerechten. Zoals u van ons gewend bent, maken wij voor ons menu gebruik van seizoens- en streekproducten. Het hele jaar door eet u bij ons Achterhoeks wild. Wij werken volgens de jachtkalender. Het wild wordt door jachtcombinaties uit Winterswijk en omgeving rechtsreeks aangeleverd bij de Woord.

Volckmar Kroes (vinoloog) voorziet u van het juiste wijnadvies, wat eten bij De Woord tot een onvergetelijke belevenis maakt. U kunt bij ons ook terecht voor kook-, wijn- en spijslessen.

Voorgerechten

  • Paling en zalm
    € 16,00
    Terrine van gerookte paling en zalm – Hollandse garnalen – kruim van desem en limoen – crème van waterkers
  • Asperge
    € 13,75
    Gegrilde groene asperge – gekonfijte witte asperge – salade met jonge scheuten – citrus vinaigrette – buffel mozzarella – kwarteleitje
  • Aspergesoep
    € 8,75
    Licht gebonden soep van Hollandse asperge – gepekelde eidooier – krokante prei – kervelolie
  • Krokante asperge
    € 13,75
    In filodeeg verpakte asperge – Parmezaanse kaas – frisse salade met tuinkruiden – antiboise met tomaat
  • Kroketjes
    € 14,75
    Huisgemaakte kroketjes van gestoofde lamsnek – doperwtjes – jonge tuinboontjes – munt – vadouvanmayonaise

Hoofdgerechten

Het wild wordt rechtstreeks bij ons aangeleverd door divers jachtcombinaties, puur Achterhoeks wild.
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met huisgemaakte frites en huisgemaakte mayonaise.

  • Zwaardvis Provençaal
    € 24,50
    Gegrilde zwaardvisfilet – ratatouille van Italiaanse groenten –  jus met sinaasappel en zwarte olijf
  • Kalf
    € 27,50
    Ribsteak van rosé kalf – Italiaanse groenten – gremolata – pittige kruidenboter
  • Lam
    € 24,50
    Gebraden biefstuk van lam – gekonfijte groene asperge – saus met geroosterde paprika – polenta
  • Reefilet
    € 37,50
    Achterhoeks reefilet – ingelegde cantharellen – spätzle met basilicum – lichte rode wijn jus
  • Snijboon
    € 23,50
    “Pasta” van snijboon – geroosterde kikkererwten – lentegroenten – gepofte cherrytomaatjes – groentejus met gerookte paprika

Asperges

  • Zwaardvis
    € 27,00
    Gegrilde zwaardvis filet – Hollandse asperges – mousseline van nieuwe aardappel – gepocheerd ei – botersaus met sinaasappel
  • Asperge traditioneel
    € 27,00
    Hollandse asperge –  nieuwe aardappel – gepocheerd ei – boerenbeenham – botersaus met groene kruiden
  • Reebiefstuk
    € 27,00
    Biefstuk van Achterhoeks ree – Hollandse asperge – gepocheerd ei – mousseline van aardappel – jus met dragon en lenteui
  • Portie Hollandse asperge
    € 11,00

Nagerechten

Het ijs dat in onze nagerechten is verwerkt, wordt bereid in eigen keuken.

  • Kaas
    € 13,50
    Verschillende soorten kaas uit de regio – krokantje van vijgenbrood – chutney van boomgaardfruit – koffie-noten crumble
  • Aardbei
    € 9,00
    Huisgemaakt vanilleijs – hangop van geitenkwark – meringue met citroen – gemarineerde aardbeien
  • Tiramisu
    € 9,00
    Traditioneel Italiaans dessert – roomijs van koffie – ristretto – huisgemaakte likeur
  • Chocolade
    € 9,00
    Mousse van frambozen en ruby chocolade – crumble van cacao – roomijs van ruby chocolade

Onze gerechten kunnen allergenen en sporen van allergenen bevatten. Heeft u een allergie en/of een dieet, meld het ons en wij houden er rekening mee.