De Woord header 01

De menukaart van restaurant De Woord biedt u een ruime keus aan voortreffelijke gerechten. Zoals u van ons gewend bent, maken wij voor ons menu gebruik van seizoens- en streekproducten. Het hele jaar door eet u bij ons Achterhoeks wild. Wij werken volgens de jachtkalender. Het wild wordt door jachtcombinaties uit Winterswijk en omgeving rechtsreeks aangeleverd bij de Woord.

Volckmar Kroes (vinoloog) voorziet u van het juiste wijnadvies, wat eten bij De Woord tot een onvergetelijke belevenis maakt. U kunt bij ons ook terecht voor kook-, wijn- en spijslessen.

Voorgerechten

  • Paling en zalm
    € 16,00
    Terrine van gerookte paling en Noorse zalm – Hollandse garnalen – ingelegde sojaboontjes – rettich – geitenkwark met dragon
  • Rib-eye
    € 14,75
    Licht gerookte gemarineerde rib-eye – rosevale aardappel – lente ui – verse kruiden – krokant van Mangalica spek
  • Burrata
    € 13,75
    Gemarineerde burrata – mousse van vleestomaat – gepofte cherry tomaat – sorbet van basilicum
  • Pikante kokossoep
    € 8,75
    Licht gebonden soep kokos – oosterse kruiden en specerijen – fijne groenten – Achterhoeks hoen – gemarineerde gamba
  • Dahl kroketjes
    € 14,75
    Huisgemaakte kroketjes van Beluga linzen – jonge tuinboontjes – munt –  vadouvan mayonaise

Hoofdgerechten

Het wild wordt rechtstreeks bij ons aangeleverd door divers jachtcombinaties, puur Achterhoeks wild.
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met huisgemaakte frites en huisgemaakte mayonaise.

  • Zalmfilet
    € 24,50
    Op de huid gebakken Noorse zalm – salsa van citroen en verveine – saffraan venkel risotto – oude geitenkaas
  • Kalf
    € 27,50
    Ribsteak van rosé kalf – zomer groenten – salie, zeezout boter – tuinkruiden jus
  • Rund
    € 25,50
    Langzaam gegaard, licht gerookte runderlende – gepofte knoflook – rosevale aardappel – groene asperge
  • Reefilet
    € 37,50
    Achterhoeks reefilet – cantharel – groenten – mousseline van aardappel – lichte rode wijn jus
  • Cantharel
    € 23,50
    Taartje van cantharellen – fenegriek – Griekse yoghurt – geroosterde rode biet – salade met parel couscous
  • Vegetarische verrassing
    € 25,50
    Laat u verrassen door de keuken met ingrediënten van het seizoen

Nagerechten

Het ijs dat in onze nagerechten is verwerkt, wordt bereid in eigen keuken.

  • Kaas
    € 13,50
    Verschillende soorten Hollandse kaas –  krokantje van vijgenbrood – jam van kersen en vlierbloesem
  • Baba
    € 9,00
    Huisgemaakte baba au gin – pistache yoghurt ijs – gemarineerde aardbeien – crumble van amandel
  • Grimbergen
    € 9,00
    In kruidensiroop gegaarde wilde perzik – huisgemaakt sorbet van Grimbergen Blanche – lavendel Madeleine
  • Bosbes
    € 9,00
    Panna cotta van vanille – ingemaakte bosbessen – witte chocolade – merengue met citroen
  • IJskoffie
    € 9,00
    Huisgemaakt tonka ijs – koffie extract – geroosterde hazelnoten siroop – marshmallow – geroosterde noten – koffie tuille

Onze gerechten kunnen allergenen en sporen van allergenen bevatten. Heeft u een allergie en/of een dieet, meld het ons en wij houden er rekening mee.