De Woord Terras tuin

De à la carte kaart van restaurant De Woord biedt u een ruime keus aan voortreffelijke gerechten. Zoals u van ons gewend bent, maken wij voor ons menu gebruik van seizoens- en streekproducten. Het hele jaar door eet u bij ons Achterhoeks wild. Wij werken volgens de jachtkalender. Het wild wordt door jachtcombinaties uit Winterswijk en omgeving rechtsreeks aangeleverd bij de Woord.

Volckmar Kroes (vinoloog) voorziet u van het juiste wijnadvies, wat eten bij De Woord tot een onvergetelijke belevenis maakt. U kunt bij ons ook terecht voor kook-, wijn- en spijslessen.

De à la carte gerechten zijn vanaf 12.00 uur verkrijgbaar

Voorgerechten

  • Tabouleh
    € 14,00
    Bulgur – half gedroogde tomaat – munt – asperge- edamame boontjes – schapenkaas van Kemper schoap
  • Zalm
    € 15,00
    Met “Cora’s”gin ingelegde zalm – lichtgerookte filet – tartaar van de buik – haringkaviaar – radijs – kappertjes – limoen
  • Lam
    € 15,00
    Gekonfijte lamsschenkel – eendenlever – artisjok – gekruide couscous – krokante abrikoos
  • Reebouillon
    € 8,50
    Bouillon van Achterhoeks ree – gegrilde groene asperge – frittata met kervel en ricotta – lavasolie
  • Waterkers
    € 8,50
    Romige soep van waterkers – gekonfijte witte asperge – verse kruiden – gepekelde eidooier – mosterdcrumble

Tussengerechten

  • Gamba
    € 15,00
    Risotto met beukenzwam – Grimbergen blond – geroosterde hazelnoten – krokant van Parmezaan
  • Dahl kroketjes
    € 14,00
    Geroosterde kikkererwten – spinazie – sesam – frisse saus met za’atar – salade van ingelegde paprika

Hoofdgerechten

Het wild wordt rechtstreeks bij ons aangeleverd door divers jachtcombinaties, puur Achterhoeks wild.
NB. Kleinwild kan hagel bevatten

  • Tongschar
    € 32,50
    Filet van tongschar – zeekraal, lamsoren – mousseline van aardappel – romige dragonsaus
  • Asperge
    € 26,00
    Witte asperge – gekookt eitje – met peterselie gegaarde kriel – ambachtelijk bereide beenham – beurre blanc saus
  • Eendenborst
    € 24,50
    Krokant gebakken eendenborst van boerderijeend – millefeuille van aardappel – sinaasappel – gember
  • Rund
    € 27,00
    Licht gerookte runderlende – gegrilde groenten – gepofte knoflook – Hasselback aardappel – rode wijn jus
  • Reerug filet
    € 36,50
    Achterhoeks reefilet – licht gekruide spitskool – ingelegde radijs – jus met eendenlever
  • Bloemkool
    € 24,00
    Gegrilde “steak” van bloemkool – millefeuille van aardappel – salsa verde – humus van edamame – kruidencrumble
  • Friet
    € 3,50
    Portie handgesneden friet, huisgemaakte mayonaise

Nagerechten

Het ijs dat in onze nagerechten is verwerkt, wordt bereid in eigen keuken.

  • Kaas
    € 14,00
    Verschillende soorten kaas door ons geselecteerd –  vijgenbrood – chutney van fruit  druiven – huisgemaakte mosterd
  • Chipolata 20.21
    € 9,00
    Huisgemaakt vanilleroomijs – mousse met marasquin – ingelegde vruchtjes – cake van bitterkoekjes
  • Koffie
    € 9,00
    Crostata met koffie en amandel – ricotta – gekonfijte sinaasappel – huisgemaakt sorbet van tropisch fruit
  • Strawberry gin daiquiri
    € 9,00
    Gemarineerde aardbei – panna cotta van limoen – sorbet van aardbei met munt

Onze gerechten kunnen allergenen en sporen van allergenen bevatten. Heeft u een allergie en/of een dieet, meld het ons en wij houden er rekening mee.