De Woord header 01

De menukaart van restaurant De Woord biedt u een ruime keus aan voortreffelijke gerechten. Zoals u van ons gewend bent, maken wij voor ons menu gebruik van seizoens- en streekproducten. Het hele jaar door eet u bij ons Achterhoeks wild. Wij werken volgens de jachtkalender. Het wild wordt door jachtcombinaties uit Winterswijk en omgeving rechtsreeks aangeleverd bij de Woord.

Volckmar Kroes (vinoloog) voorziet u van het juiste wijnadvies, wat eten bij De Woord tot een onvergetelijke belevenis maakt. U kunt bij ons ook terecht voor kook-, wijn- en spijslessen.

Voorgerechten

  • Terrine
    € 13,75
    Huisgemaakte terrine van wild – pistache – zoetzure groenten – gel van piccalilly – chutney van rood fruit
  • Haring
    € 12,75
    In bietensap gemarineerde haring – rode biet – Akvavit uit eigen stokerij – veldsla – haringkaviaar
  • Wildsoep
    € 8,00
    Licht gebonden soep – verschillende soorten wild – paddenstoelen – crème met Madeira – crumble van eekhoorntjesbrood
  • Coquilles
    € 16,00
    Gebakken coquille – royale van shiitake en truffel – gekarameliseerde witlof – schorseneer – raapzaadolie
  • Paddestoelen
    € 11,75
    Ragout van wilde paddestoelen – kroket van knolselderij en hazelnoot – selderij zout – crème van vadouvan

Hoofdgerechten

Het wild wordt rechtstreeks bij ons aangeleverd door divers jachtcombinaties, puur Achterhoeks wild.
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met huisgemaakte frites en huisgemaakte mayonaise.

NB. Kleinwild kan hagel bevatten

  • Snoekbaars
    € 23,50
    Op de huid gebakken snoekbaarsfilet – bereidingen van pastinaak – beurre blanc met gerookte paling
  • Rund
    € 26,50
    Ribeye van het Simmentaler rund – wintergroenten – pittige kruidenboter – rode wijnsaus
  • Wilde eend
    € 24,50
    Gebraden filet van wilde eend – gestoofd pootje – Kaesknepfle – rode biet – eigen jus
  • Haas
    € 22,50
    Met donker bier gegaarde hazenbout – klassiek bereide rode kool – peer – aardappelpuree
  • Fazant
    € 24,50
    Rose gebraden fazantenborst – romige Rieslingsaus –                                  crépinette van de bout – spitskool met spek
  • Hert
    € 26,50
    Gegrilde hertenrugfilet – jus met rode wijn en dennenolie 0 gebraiseerde schorseneren
  • Reefilet
    € 36,50
    Filet van Achterhoeks ree – sjalottaartje – saus met braam – geroosterde paddenstoelen
  • Vegetarische verrassing
    € 23,50
    Laat u verrassen door de keuken met ingrediënten van het seizoen

Nagerechten

Het ijs dat in onze nagerechten is verwerkt, wordt bereid in eigen keuken.

  • Kaas
    € 13,50
    Verschillende soorten kaas door ons geselecteerd – vruchtenjam uit eigen keuken – vijgenbrood
  • Chocolade
    € 9,00
    Parfait van pure chocolade (70%) – crumble van quinoa – vanille room – spies van gemarineerd gedroogd fruit
  • Appel
    € 9,00
    Bread and butter – appel – butterscotch – huisgemaakt ijs van geroosterde hazelnoot
  • Rood fruit
    € 9,00
    In rode wijnsiroop gemarineerd rood fruit – sabayon met witte wijn – huisgemaakt roomijs met steranijs en kaneel

Wildmenu Grand Veneur

  • Huisgemaakte terrine van wild – pistache – zoetzure groenten – crème van piccalilly – krokant van rood fruit

  • Ragout van wilde paddenstoelen – kroketje van hertensukade en knolselderij – selderijzout – gel van vadouvan

  • Gegrilde biefstuk van Achterhoeks ree – lasagne van de voorbout – gebraiseerde spitskool met spekjes – jus met bier van  brouwerij Hackfort

  • Bread and butter met appel – romige chocolademousse – butterscotch – sorbet van kersenbier

  • 3 gangen € 39,50

  • 4 gangen € 49,50

Onze gerechten kunnen allergenen en sporen van allergenen bevatten. Heeft u een allergie en/of een dieet, meld het ons en wij houden er rekening mee.