De Woord header 01

De menukaart van restaurant De Woord biedt u een ruime keus aan voortreffelijke gerechten. Zoals u van ons gewend bent, maken wij voor ons menu gebruik van seizoens- en streekproducten. Het hele jaar door eet u bij ons Achterhoeks wild. Wij werken volgens de jachtkalender. Het wild wordt door jachtcombinaties uit Winterswijk en omgeving rechtsreeks aangeleverd bij de Woord.

Volckmar Kroes (vinoloog) voorziet u van het juiste wijnadvies, wat eten bij De Woord tot een onvergetelijke belevenis maakt. U kunt bij ons ook terecht voor kook-, wijn- en spijslessen.

Voorgerechten

  • Groenten
    € 12,75
    Terrine van verschillende groenten – zeewier – gel van mierikswortel –  veldsla – gerookte amandel
  • Zalm
    € 14,75
    Met gin ingelegde zalm – lichtgerookte filet – tartaar van de buik – haringkaviaar – radijs – kappertjes – limoen
  • Reebouillon
    € 8,50
    Bouillon van Achterhoeks ree – wortelgroenten – olie met winterpostelein – bapao met reeschouder
  • Pastinaak
    € 8,50
    Romige soep van pastinaak – knolselderij – verse kruiden – rillette van boerderij eend

Tussengerechten

  • Zwezerik
    € 16,75
    Krokant gebakken kalfszwezerik – truffelaardappel – crème van bloemkool – gebrande hazelnoot – miso-mosterd emulsie
  • Hummus kroketjes
    € 13,50
    Geroosterde kikkererwten – spinazie – sesam – Griekse yoghurt – frisse saus met za’atar – salade van ingelegde paprika

Hoofdgerechten

Het wild wordt rechtstreeks bij ons aangeleverd door divers jachtcombinaties, puur Achterhoeks wild.
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met huisgemaakte frites en huisgemaakte mayonaise.

NB. Kleinwild kan hagel bevatten

  • Zeeduivel
    € 26,50
    Gebakken zeeduivel – rode mul – tongscharfilet – bouillon van strandkrab – venkel – wortel – roseval aardappel
  • Eendenborst
    € 24,50
    Krokant gebakken eendenborst van boerderij eend – in ganzenvet gekonfijt witlof – sinaasappel – gember
  • Lam
    € 26,00
    Langzaam gegaarde lamsschouder – parel couscous – gegrilde lamskotelet – mediterrane groenten – jus met geroosterde paprika en tijm
  • Reefilet
    € 36,50
    Achterhoeks reefilet – puree met geroosterde knolselderij – gestoofde appeltjes – rode wijnsaus met boerenjongens
  • Vegetarische verrassing
    € 23,50
    Laat u verrassen door de keuken met ingrediënten van het seizoen

Nagerechten

Het ijs dat in onze nagerechten is verwerkt, wordt bereid in eigen keuken.

  • Kaas
    € 13,50
    Verschillende soorten kaas door ons geselecteerd – vijgenbrood – chutney van boomgaardfruit – notencrumble
  • Chipolata 2020
    € 9,00
    Huisgemaakt vanilleroomijs – mousse met marasquin – ingelegde vruchtjes – cake van bitterkoekjes
  • Koffie-chocolade
    € 9,00
    Parfait van koffie en pure chocolade – mousse van witte chocolade en cichorei – crumble van koffie
  • Pina Colada
    € 9,00
    Tartaar van verse ananas – munt –  rum – roomijs van kokos – gel van mango – krokante kokos

Onze gerechten kunnen allergenen en sporen van allergenen bevatten. Heeft u een allergie en/of een dieet, meld het ons en wij houden er rekening mee.