De Woord header 01

De menukaart van restaurant De Woord biedt u een ruime keus aan voortreffelijke gerechten. Zoals u van ons gewend bent, maken wij voor ons menu gebruik van seizoens- en streekproducten. Het hele jaar door eet u bij ons Achterhoeks wild. Wij werken volgens de jachtkalender. Het wild wordt door jachtcombinaties uit Winterswijk en omgeving rechtsreeks aangeleverd bij de Woord.

Volckmar Kroes (vinoloog) voorziet u van het juiste wijnadvies, wat eten bij De Woord tot een onvergetelijke belevenis maakt. U kunt bij ons ook terecht voor kook-, wijn- en spijslessen.

Voorgerechten

  • Geitenkaas
    € 14,75
    Marbré van geitenkaas – gegrilde groenten – desemroggebrood – huisgemaakte piccalilly – appel – groene  kruiden
  • Reecarpaccio
    € 14,75
    Dungesneden gemarineerde reebout  – brunoise van zoetzure groenten – koffie – ingelegde paddestoelen – basilicumvinaigrette
  • Vissoep
    € 9,75
    Licht gebonden bouillon van strandkrab – verschillende soorten vis – venkel – crème van rode peper en knoflook
  • Winterpostelein
    € 8,75
    Soep van winterpostelein – topinamboer – spätzle met oude geitenkaas van de Brömmels
  • Zwezerik
    € 14,75
    Kroketjes van kalfszwezerik – appel – structuren van knolselderij – huisgemaakte dragon-mosterd mayonaise

Hoofdgerechten

Het wild wordt rechtstreeks bij ons aangeleverd door divers jachtcombinaties, puur Achterhoeks wild.
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met huisgemaakte frites en huisgemaakte mayonaise.

  • Zeebaars
    € 24,50
    Op de huid gebakken zeebaarsfilet  – curry van wintergroenten en linzen – jus met za’atar – ingelegde limoen
  • Eendenborst
    € 24,50
    Krokant gebakken eendenborst van boerderijeend – roerbak van witlof  geroosterde sesam – jus van rode wijn en soja
  • Sukade
    € 27,00
    Langzaam gegaarde  “grain fed” sukade – geroosterde wintergroenten – romige aardappelpuree  – eigen jus met tijm
  • Reefilet
    € 37,50
    Achterhoeks reefilet – gebakken paddestoelen – stamppot van winterpostelein – rode wijn saus
  • Curry
    € 21,50
    Curry met linzen, groenten en za’atar – jus van geroosterde wintergroenten – gegrilde, gemarineerde Halloumi

Nagerechten

Het ijs dat in onze nagerechten is verwerkt, wordt bereid in eigen keuken.

  • Kaas
    € 13,50
    Verschillende soorten kaas uit de regio – toast van vijgenbrood – chutney van boomgaardfruit – koffie-noten crumble
  • Chocolate bar
    € 9,00
    Witte chocolade, rood fruit en medjoul dadels  – hangop van Griekse yoghurt – huisgemaakt roomijs van pure chocolade
  • Bloedsinaasappel
    € 9,00
    Parfait, cremeux en sorbet van bloedsinaasappel  – merengue met limoncello – gember-passievrucht saus
  • Koffie
    € 9,00
    Crème brûlée van espresso – koffieroomijs – gel van mokka – amandeltuille – notencrumble

Wintermenu

t/m woensdag 20 maart

  • Aperitief

  • 4-gangen menu

  • Drankjes (wijn-bier-fris) en tafelwater

  • € 50,-
    Dit menu serveren we alleen per tafel. Bij uw reservering graag vermelden waar we u geen plezier mee doen, en eventuele allergenen. Prijs is per persoon

Wij kunnen altijd de porties of gerechten aanpassen aan uw wensen. Glutenvrij, lactosevrij, suikervrij of andere diëten: geef het door aan uw gastheer en wij zorgen ervoor. Onze gerechten kunnen sporen van allergenen bevatten.