De à la carte kaart van restaurant De Woord biedt u een ruime keus aan voortreffelijke gerechten. Zoals u van ons gewend bent, maken wij voor ons menu gebruik van seizoens- en streekproducten. Het hele jaar door eet u bij ons Achterhoeks wild. Wij werken volgens de jachtkalender. Het wild wordt door jachtcombinaties uit Winterswijk en omgeving rechtsreeks aangeleverd bij de Woord.

Volckmar Kroes (vinoloog) voorziet u van het juiste wijnadvies, wat eten bij De Woord tot een onvergetelijke belevenis maakt. U kunt bij ons ook terecht voor kook-, wijn- en spijslessen.

De à la carte gerechten zijn vanaf 12.00 uur verkrijgbaar

Voorgerechten

  • Paling en zalm
    € 16,50
    Terrine van gerookte paling en Noorse zalm – Hollandse garnalen – gemarineerde groene appel – geitenkwark van de Brömmels met dragon
  • Ree
    € 14,75
    Huisgemaakte ham van Achterhoeks ree – mousse met eendenlever – structuren van rode biet – vinaigrette met Wilddrupje (uit eigen stokerij)
  • Groenten
    € 13,75
    Crème van diverse groenten – zeewier – jonge geitenkaas van de Brömmels – ‘ crumble van yoghurt en knoflook – romesco saus
  • Cantharel
    € 8,75
    Bouillon van verschillende paddestoelen – met verse kruiden ingelegde cantharellen – koolzaadolie met gember en rode peper
  • Tartelette
    € 14,75
    met spinazie en olijf – lichtgebrande flan van groenten – lauwwarme dressing met Gorgonzola
  • Wolvarken
    € 14,75
    Langzaam gegaarde wang – huisgemaakte piccalilly – gepofte prei – jus met tuinkruiden

Hoofdgerechten

Het wild wordt rechtstreeks bij ons aangeleverd door divers jachtcombinaties, puur Achterhoeks wild.
NB. Kleinwild kan hagel bevatten

  • Scholfilet
    € 23,50
    Krokant gebakken filet van schol – mediterrane groenten – bouillabaissesaus – saffraan aardappeltjes
  • Rund
    € 26,50
    Langzaam gegaard, licht (met hooi) gerookte runderlende – confituur van paprika en pepertjes – gegrilde courgette – aardappel mousseline met Gruyère en knoflook
  • Meibok
    € 36,50
    Achterhoeks reefilet – parelgort – verschillende bereidingen van bloemkool – cantharellen – eigen jus met tonka en rode wijn
  • Vegetarische verrassing
    € 23,50
    Laat u verrassen door de keuken met ingrediënten van het seizoen
  • 4-gangen menu
    € 47,50
    voor Meibok geldt een toeslag van € 7,50
  • € 3,50
    Portie handgesneden frites met huisgemaakte mayonaise

Nagerechten

Het ijs dat in onze nagerechten is verwerkt, wordt bereid in eigen keuken.

  • Kaas
    € 13,50
    Verschillende soorten kaas door ons geselecteerd – bijpassende vruchten chutney en brood
  • Scroppino
    € 9,50
    Limoncello – huisgemaakt citroen-sorbetijs – vanille ijs – prosecco – biscotti met amandelen en witte chocolade
  • Aardbei
    € 9,50
    Sorbet van aardbei en rabarber – cremeux van aardbei – verveine schuim – siroop van vlierbes – gemarineerde aardbei
  • Chocolade
    € 9,50
    Semifreddo van melk chocolade, pure chocolade en ruby chocolade – pistache – sinaasappel – mousse van witte chocolade

Onze gerechten kunnen allergenen en sporen van allergenen bevatten. Heeft u een allergie en/of een dieet, meld het ons en wij houden er rekening mee.