De Woord header 01

De menukaart van restaurant De Woord biedt u een ruime keus aan voortreffelijke gerechten. Zoals u van ons gewend bent, maken wij voor ons menu gebruik van seizoens- en streekproducten. Het hele jaar door eet u bij ons Achterhoeks wild. Wij werken volgens de jachtkalender. Het wild wordt door jachtcombinaties uit Winterswijk en omgeving rechtsreeks aangeleverd bij de Woord.

Volckmar Kroes (vinoloog) voorziet u van het juiste wijnadvies, wat eten bij De Woord tot een onvergetelijke belevenis maakt. U kunt bij ons ook terecht voor kook-, wijn- en spijslessen.

Voorgerechten

  • Paling en zalm
    € 16,00
    Terrine van gerookte paling en Noorse zalm – Hollandse garnalen – zoetzure groenten – zeekraalwafel – hangop met dragon
  • Wilde gans
    € 14,75
    Lichtgerookte ganzenborstfilet –  sinaasappel en gepekelde watermeloen – mayonaise van citroengras en sojasaus – koriander
  • Pompoen
    € 13,75
    Gepofte pompoen – gemarineerde en gegrilde oesterzwam – hazelnoot – vinaigrette met truffel
  • Doperwt
    € 8,75
    Licht gebonden soep van doperwten – crème van tuinkruiden – geroosterde tuinbonen – truffelaardappel
  • Kroketjes
    € 14,75
    Ambachtelijke kroketjes van kalfswang en Palm – salade van zuurkool uit eigen keuken – gel van piccalilly

Hoofdgerechten

Het wild wordt rechtstreeks bij ons aangeleverd door divers jachtcombinaties, puur Achterhoeks wild.
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met huisgemaakte frites en huisgemaakte mayonaise.

  • Scholfilet
    € 23,50
    Krokant gebakken scholfilet – brandade – gestoofde prei met miso en Geuze lambiek – saffraansaus
  • Lam
    € 24,50
    Langzaam gegaarde lamsschenkel – eigen jus – gesmoorde artisjok – cassoulet van verschillende bonen –  gremolata
  • Rund
    € 25,50
    Ribeye van Simmentaler rund – gekarameliseerde witlof – Hasselback aardappel – kruidenboter met rozemarijn
  • Reefilet
    € 35,50
    Achterhoeks reefilet – wortel –  mousseline van pastinaak –  lichte rode wijn jus
  • Zoete aardappel
    € 21,50
    Flan van zoete aardappel – geroosterde mais – snijboon – salsa van tomaat en avocado – gesmoorde artisjok
  • Vegetarische verrassing
    € 23,50
    Laat u verrassen door de keuken met ingrediënten van het seizoen

Nagerechten

Het ijs dat in onze nagerechten is verwerkt, wordt bereid in eigen keuken.

  • Kaas
    € 13,50
    Verschillende soorten Hollandse kaas –  vijgenbrood – chutney van fruit uit eigen boomgaard
  • Brownie
    € 9,00
    Double chocolate sticky brownie – ganache met noten – hangop van Griekse yoghurt met honing – roomijs van tonkaboon
  • Stoofpeer
    € 9,00
    Trifle van stoofpeer – banketbakkersroom met koffie – crumble van stroopwafel – sorbet van valappels
  • Mandarijn
    € 9,00
    Romige tiramisu van mandarijn – huisgemaakte bitterkoekjes – koffiesiroop
  • Chocolade
    € 9,00
    Mousse van witte chocolade – tuille met ananas – in siroop gemarineerde ananas – sorbet van limoen en kokos

Onze gerechten kunnen allergenen en sporen van allergenen bevatten. Heeft u een allergie en/of een dieet, meld het ons en wij houden er rekening mee.