De Woord header 01

De à la carte kaart van restaurant De Woord biedt u een ruime keus aan voortreffelijke gerechten. Zoals u van ons gewend bent, maken wij voor ons menu gebruik van seizoens- en streekproducten. Het hele jaar door eet u bij ons Achterhoeks wild. Wij werken volgens de jachtkalender. Het wild wordt door jachtcombinaties uit Winterswijk en omgeving rechtsreeks aangeleverd bij de Woord. Volckmar Kroes (vinoloog) voorziet u van het juiste wijnadvies, wat eten bij De Woord tot een onvergetelijke belevenis maakt.

De à la carte gerechten zijn vanaf 12.00 uur verkrijgbaar

Voorgerechten

  • Zalm
    € 15,00
    Met sesam en soja gemarineerde zalm – Noorse garnalen – bamboescheuten – sticky tamarinde saus
  • Marbré van ree
    € 14,50
    Licht gepekelde huisgemaakte reeham – langzaam gegaarde procureur van wildzwijn – compote van appel – balsamicosiroop
  • Biet à l’ Americain
    € 13,00
    Licht gerookte gele biet – gedroogde kappertjes – mayonaise van biet – aardappelkrokant – huisgemaakt zoet-zuur

Tussengerechten

  • Paddenstoelen
    € 13,50
    Artisjok – gemarineerde paddenstoelen – krokant van amandel en truffel – dubbelgetrokken bospaddenstoelenbouillon – tijmolie
  • Wilde duif
    € 14,50
    Op de huid gebakken wilde duivenborst – langzaam in ganzenvet gegaarde zuurkool  – gebrande eendenlever – jus van rode port en appel

Hoofdgerechten

Het wild wordt rechtstreeks bij ons aangeleverd door divers jachtcombinaties, puur Achterhoeks wild.
NB. Kleinwild kan hagel bevatten

  • Zeebaars
    € 25,50
    Op de huid gebakken zeebaarsfilet –  gekonfijte wortelgroenten – met specerijen gecarameliseerde ananas – jus van Prosecco en passievrucht
  • Kalf
    € 27,50
    Langzaam gegaarde kalfssukade – hete bliksem – in beurre noisette gegaarde spruitjes – jus met donker bier en Calvados
  • Hert
    € 28,50
    Gegrilde hertenrugfilet – beignet van aardappel – gekonfijte sjalot – rode kool – Camargue saus
  • Fazant
    € 26,50
    Gebakken filet van fazant – oosterse zuurkool – bitterbal van de bout – jus met vadouvan en zilverui
  • Hazenbout
    € 25,50
    Langzaam gegaarde hazenbout – rode kool met appel – aardappelpuree – stoofpeer – eigen jus met rode wijn
  • Reefilet
    € 36,50
    Achterhoeks reefilet – structuren van aardpeer – tapenade van cantharel – beukenzwam – rode wijnsiroop
  • Knolselderij
    € 24,50
    Gepofte knolselderij – verschillende noten – Provolone – risotto van boekweit – crumble van kastanje en salie

Nagerechten

Het ijs dat in onze nagerechten is verwerkt, wordt bereid in eigen keuken.

  • Kaas
    € 13,50
    Verschillende soorten kaas door ons geselecteerd –  huisgemaakt vijgenbrood – chutney van eigen fruit
  • Affogato
    € 9,00
    Huisgemaakt ijs van pure chocolade – dubbele espresso – in rum gemarineerde rozijnen – gecarameliseerde noten – aamandelbroodkoekjes
  • Spekkoek
    € 9,00
    In eigen keuken bereide spekkoek – mousse van melkchocolade en limoenblad – sereh-kokossorbet
  • Pompoen
    € 9,00
    Pompoen “swirl” cheesecake – hangop van schapenyoghurt met pumpkin spice – kaneel roomijs

Onze gerechten kunnen allergenen en sporen van allergenen bevatten. Heeft u een allergie en/of een dieet, meld het ons en wij houden er rekening mee.

Jagerslatijn

Dit menu is alleen per tafel te bestellen

  • Klassiek bereide wildpaté en croûte – gel van rode port en bessen – crème van mosterd met druivenmost – huisgemaakte pickels
  • Licht gerookte duivenborst – risotto van boekweit – bouillon van wilde paddenstoelen – crisp van tapioca en zoethout
  • Op de huid gebakken wilde eendenborst – licht gefermenteerde rode kool – jus van vadouvan en zilverui
  • Biefstuk van Achterhoeks ree – bitterbal van fazantenbout en zuurkool  – puree van gepofte knolselderij
  • Pompoen “swirl” cheesecake – hangop van schapenyoghurt met pumpkin spice  – kaneel roomijs
  • € 65,-
    5 gangen