De Woord header 01

De à la carte kaart van restaurant De Woord biedt u een ruime keus aan voortreffelijke gerechten. Zoals u van ons gewend bent, maken wij voor ons menu gebruik van seizoens- en streekproducten. Het hele jaar door eet u bij ons Achterhoeks wild. Wij werken volgens de jachtkalender. Het wild wordt door jachtcombinaties uit Winterswijk en omgeving rechtsreeks aangeleverd bij de Woord. Volckmar Kroes (vinoloog) voorziet u van het juiste wijnadvies, wat eten bij De Woord tot een onvergetelijke belevenis maakt.

De à la carte gerechten zijn vanaf 12.00 uur verkrijgbaar

Voorgerechten

  • Wortel
    € 14,00
    Tartaar van licht gerookte wortel – gepekelde eidooier – fijne kruiden – dragonmosterd – zoetzure groente – crumble van macadamia
  • Zalm
    € 15,00
    Met “Cora’s”gin ingelegde zalm – lichtgerookte filet – tartaar van de buik – haringkaviaar – radijs – kappertjes – limoen
  • Parelhoen
    € 15,00
    Rouleau van parelhoen – groene kruiden – chorizo – mayonaise van gerookte thee – salade mesclun – krokantje van mais
  • Reebouillon
    € 8,50
    Bouillon van Achterhoeks ree – gekonfijte groenten – frittata met groene kruiden – lavasolie
  • Paprika
    € 8,50
    Soep van licht gerookte paprika – pistou met rucola – hangop van schapenyoghurt – stro aardappel

Tussengerechten

  • Coquille
    € 16,50
    Krokant gebakken coquille – gemarineerde shiitake – miso – ingelegde radijs – Tom yum mayonaise
  • Dahl kroketjes
    € 14,00
    Geroosterde kikkererwten – spinazie – sesam – frisse saus met za’atar – salade van ingelegde paprika

Hoofdgerechten

Het wild wordt rechtstreeks bij ons aangeleverd door divers jachtcombinaties, puur Achterhoeks wild.
NB. Kleinwild kan hagel bevatten

  • Heilbot
    € 32,50
    Filet van witte heilbot – romige risotto – gemarineerde cherrytomaatjes – met groene kruiden gegaarde boontjes
  • Kreeftsalade
    € 27,50
    Ratte aardappeltjes – gepocheerde kreeft – gekonfijte tomaatjes – mayonaise van Noordzeekrab – rivierkreeft – Parmezaan
  • Eendenborst
    € 24,50
    Krokant gebakken eendenborst van boerderijeend – millefeuille van aardappel – sinaasappel – gember
  • Rund
    € 27,00
    New York shell steak – rode chimichurri – knoflook – ingelegde witte kool met karwei – geroosterde aardappel
  • Reerug filet
    € 36,50
    Gegrilde reefilet uit de regio – licht gefermenteerde rode kool – mousseline van aardappel – mosterd rode wijnsaus – paddenstoelen
  • Aubergine
    € 24,00
    Gepofte aubergine – schapenkaas van Kemper schoap – wafel van cepes – vadouvan aardappel – jus van paprika
  • Friet
    € 3,50
    Voor bij het hoofdgerecht portie verse huisgemaakte frites – mayonaise

Nagerechten

Het ijs dat in onze nagerechten is verwerkt, wordt bereid in eigen keuken.

  • Kaas
    € 14,00
    Verschillende soorten kaas door ons geselecteerd –  huisgemaakt kletzenbrood – chutney van verschillende soorten fruit
  • Baba
    € 9,00
    Romig cakeje – *limoncello van het laatste Woord – gemarineerd rood fruit – citroenroomijs
  • Chocolade
    € 9,00
    Zandtaartje met pure chocolade – caramel – verschillende noten – huisgemaakt tonka roomijs
  • Strawberry gin daiquiri
    € 9,00
    Aardbeien slof – met *Gin gemarineerde aardbei – panna cotta van limoen – sorbet van aardbei met munt

Onze gerechten kunnen allergenen en sporen van allergenen bevatten. Heeft u een allergie en/of een dieet, meld het ons en wij houden er rekening mee.

*limoncello uit eigen stokerij
*Cora’s sweet gin, uit eigen stokerij