De Woord header 01

De menukaart van restaurant De Woord biedt u een ruime keus aan voortreffelijke gerechten. Zoals u van ons gewend bent, maken wij voor ons menu gebruik van seizoens- en streekproducten. Het hele jaar door eet u bij ons Achterhoeks wild. Wij werken volgens de jachtkalender. Het wild wordt door jachtcombinaties uit Winterswijk en omgeving rechtsreeks aangeleverd bij de Woord.

Volckmar Kroes (vinoloog) voorziet u van het juiste wijnadvies, wat eten bij De Woord tot een onvergetelijke belevenis maakt. U kunt bij ons ook terecht voor kook-, wijn- en spijslessen.

Voorgerechten

  • Terrine
    € 13,75
    Huisgemaakte terrine van wild – pistache – zoet-zure groenten – gel van piccalilly – chutney van rood fruit
  • Makreel
    € 13,75
    Tartaar en crème van makreel – gegrilde makreel – mousse van wasabi – krokant van groene olijf – ponzu vinaigrette
  • Wildsoep
    € 8,00
    Licht gebonden soep – verschillende soorten wild – paddenstoelen – crème met Madeira – crumble van eekhoorntjesbrood
  • Lam
    € 13,75
    Langzaam gegaard lam – chutney van abrikoos – geroosterde gele biet – naanbrood – yoghurt za’atar saus
  • Paddenstoelen
    € 12,50
    Ragout van wilde paddenstoelen – kroket van knolselderij en hazelnoot – selderijzout – crème van vadouvan

Hoofdgerechten

Het wild wordt rechtstreeks bij ons aangeleverd door divers jachtcombinaties, puur Achterhoeks wild.
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met huisgemaakte frites en huisgemaakte mayonaise.

NB. Kleinwild kan hagel bevatten

  • Heilbot
    € 24,00
    Gebakken filet van Groenlandse heilbot – gestoofde venkel – witte wijnsaus met grijze garnalen
  • Entrecote
    € 26,50
    Langzaam gegaarde en licht gerookte “grain fed” entrecote – verschillende bereidingen van knolselderij, ui en wortel – eigen jus met rode wijn en uien
  • Wilde eend
    € 24,50
    Gebraden filet van wilde eend – gestoofd pootje – aardappelmousseline – rode biet – eigen jus
  • Haas
    € 23,00
    Met donker bier gegaarde hazenbout – klassiek bereide rode kool – peer – aardappelpuree
  • Hert
    € 26,50
    Gegrilde hertenrugfilet – jus met rode wijn en dennenolie – gebraiseerde schorseneren
  • Reefilet
    € 36,50
    Filet van Achterhoeks ree – crème van zoete aardappel – rode kool met cranberry – appel – bloedworst – rode wijnsaus met pure chocolade
  • Vegetarische verrassing
    € 23,50
    Laat u verrassen door de keuken met ingrediënten van het seizoen

Nagerechten

Het ijs dat in onze nagerechten is verwerkt, wordt bereid in eigen keuken.

  • Kaas
    € 13,50
    Verschillende soorten kaas door ons geselecteerd – vruchtenjam uit eigen keuken – vijgenbrood
  • Red velvet brownie
    € 9,00
    Brownie van ruby chocolade – rode biet – pecannoten – huisgemaakt  pistacheroomijs – gel van amarenakers
  • Chocolade
    € 9,00
    Taartje van pure chocolade – siroop van koffie – gember – huisgemaakt salted caramel ijs – amandelkrokant
  • Rood fruit
    € 9,00
    In rode wijnsiroop gemarineerd rood fruit – sabayon met witte wijn – huisgemaakt roomijs met steranijs en kaneel

Wildmenu Grand Veneur

  • Huisgemaakte terrine van wild – pistache – zoetzure groenten – crème van piccalilly – krokant van rood fruit

  • Ragout van wilde paddenstoelen – kroketje van hertensukade en knolselderij – selderijzout – gel van vadouvan

  • Gegrilde biefstuk van Achterhoeks ree – lasagne van de voorbout – gebraiseerde spitskool met spekjes – jus met bier van  brouwerij Hackfort

  • Bread and butter met appel – romige chocolademousse – butterscotch – sorbet van kersenbier

  • 3 gangen € 39,50

  • 4 gangen € 49,50

Onze gerechten kunnen allergenen en sporen van allergenen bevatten. Heeft u een allergie en/of een dieet, meld het ons en wij houden er rekening mee.